Krůtí burger se zelným salátem

Burger si můžete dopřát kdykoliv, nemusíte čekat na grilovací sezonu. Nejlépe se připravuje v kontaktním grilu. Krůtí maso stačí důkladně osolit a opepřit a nechat chvíli v pokojové teplotě. Můžete podávat v sezamové bulce, nasládlé hamburgerové bulce nebo v cereálním pečivu.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve důkladně osolíme a opepříme krůtí maso. Vytvarujeme velké hamburgerové placky s tloušťkou cca 2 cm. Necháme v pokojové teplotě rozložené na prkénku.
  2. Připravíme salát. Vše nakrájíme odděleně na tenké nudličky. Nejprve smícháme bílé zelí s olejem, balzamikem a solí. Rukou dlouze a důkladně promačkáme, dokud zelí nepustí šťávu. Poté smícháme s krájenou mrkví a ledovým salátem. Dáme vychladit.
  3. Maso opékáme na kontaktním grilu a mezitím nakrájíme okurky a cherry rajčata na tenké plátky.
  4. V troubě rozpečeme rozkrojené housky. Pod maso dáváme hořčici a majonézu. Na maso kečup.
  5. Přidáme okurky, cherry rajčata a salát a podáváme. Jako příloha se hodí listový salát nebo hranolky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 747.29 kcal | Protein: 54.56 g | Sacharidy: 51.17 g | z toho cukr: 12.89 g | Tuk: 35.88 g | z toho nas. MK: 8.53 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4108-kruti-burger-se-zelnym-salatem