Těstoviny s pistáciovým pestem

Pesto je univerzálně použitelná a vynikající věc. Zvládnete ho pohodlně doma a je daleko chutnější, než když ho koupíte. Níže uvedené pesto je pistáciové, což znamená, že místo piniových oříšků nebo slunečnicových semínek, použijete pistáciové oříšky. Pesto je s nimi hutnější a sytější a má pikantní nádech. Použít ho můžete klidně k masu, nebo třeba do bagety s rajčaty a mozzarellou. Tako jednoduchá a skvělá věc, si zaslouží velmi kvalitní špagety. Zkuste si proto udělat rychlé domácí, protože čerstvé špagety jsou chutnější než ty nejdražší kupované sušené.

Reklama

Ingredience

Na pesto

Domácí těstoviny

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Začněte pestem. Do robota nasypte listy bazalky, oříšky, česnek, nastrouhaný parmazán a vše rozmixujte. Přilijte olivový olej a osolte. Pesto dobře promíchejte.
2.
Nyní si dejte vařit osolenou vodu do velkého hrnce. Mouku vysypte na pracovní plochu, udělejte do ní důlek a do důlku vyklepněte vejce. Vidličkou pak pomalu a postupně vmíchávejte mouku do vajíček.
3.
Pokračujte v míchání a od kraje postupně smíchejte vejce a mouku. Nakonec směs prohněťte a vypracujte kompaktní těsto.
4.
Těsto rozválejte na tenký plát a z něj krájejte tenké nebo širší nudle, záleží jak se vám bude chtít. Pokud máte strojek a umíte s ním zacházet, neváhejte ho použít a mít tak těstoviny profesionálního vzhledu. Nudle si odkládejte stranou a prosypávejte je hrubou moukou. Až budete mít všechno těsto nakrájené, vlažte ho ihned do osolené vroucí vody a těstoviny vařte asi 3 – 4 minuty.
5.
Těstoviny sceďte a zamíchejte do nich 2 lžíce olivového oleje a pesto. Naservírujte pokrm na talíř, na těstoviny položte polovinu natrhané nebo nakrájené mozzarelly, posypte pistáciemi, pokapte olivovým olejem a posypte nastrouhaným parmazánem

Od: Jana Qara, 19.3.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
5 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
706.13 kcal
Protein
34.22 g
Sacharidy
z toho cukr
43.13 g
3.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
43.45 g
12.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama