Tradiční mexické tacos si může doma připravit každý. Je jednoduché a z běžně dostupných surovin. Tortilla na tacos je o něco menší než klasická (10-15cm) a seženete ji téměř v každém supermarketu.
Tortilly podle tohoto receptu se plní náplní z mletého hovězího masa a salsou z rajčat, doplněné omáčkou guacamole.
Ingredience (4 x porce)
Na náplň
Na salsu
Na guacamole
Postup přípravy
Na pánev dejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli a papriky nakrájené na kostičky.
Přidejte česnek, mletou papriku a kmín a nechte ještě chvíli opéct.
Přidejte maso a nechte ho zhnědnout. Při opékání maso rozdělte na malé kousíčky. Přilijte vývar a nechte dusit cca 45 minut.
Na přípravu salsy smíchejte v misce rajčata, jarní cibulku, šťávu z limetky a koriandr. Podle chuti osolte a opepřete.
Na přípravu guacamole dejte do misky avokádo a rozšťouchejte vidličkou na kaši, přidejte šťávu z limetky a přimíchejte zakysanou smetanu.
Tacos naplňte náplní z mletého masa, navrch dejte salsu a guacamole.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 642.70 kcal |
Protein: 37.07 g |
Sacharidy: 46.66 g |
z toho cukr: 6.86 g |
Tuk: 31.44 g |
z toho nas. MK: 6.62 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/616-hovezi-tacos-s-guacamole