ekucharka.cz > Recepty > Procházení receptů

Recepty: houby

Počet receptů odpovídajících Vašemu výběru je 90
Obsahuje text:
Národní kuchyně:
vybrat
Příležitosti:
vybrat
Hlavní ingredience:
houby (X)
Chod:
vybrat
Diety:
vybrat

Řazení:
< Předchozí   1 3 4 5 6  
1.
Žampióny s rajčaty a česnekem
600 g čerstvých žampiónů (očištěné, nakrájené na plátky), 600 g rajčat (omyté, nakrájené na kousky), 2 cibule (nakrájené nadrobno), 4 stroužky česneku (nasekané nadrobno), 3-4 lžíce oleje, špetka mletého pepře, sůl dle chuti, 1 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce sekané zelené petrželky, voda na podlití
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
2.
Těstoviny s hlívou a sýrovou omáčkou
500 g těstovin , 250 g libové slaniny, 300 g hlívy ústřičné, 1 větší brokolici, 1 jarní cibulku, libeček, pažitka, petrželka, sůl, mletý pepř, houbové koření, olivový olej, máslo, 1 smetanu na vaření, zbytky sýrů (Mozzarella, Eidam, ...)
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
3.
Žampiony na smetaně
300 g žampionů, 100g másla, 100g šunky, panák koňaku (0,5dl), lžíce sladké smetany, 50 g strouhaného sýra, 1 žloutek, šťáva z 1/2 citronu, sůl
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
4.
Ďábelské houbové toasty
Na 6 toastů:menší veka, 300 g houbové směsi, 3 stroužky česneku, 1–2 chilli papričky, máslo, olej, lžička mletého kmínu, pepř, sůl
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
5.
Sekaná z hub
500g hub, 40–50g másla, 3 housky, 30g cibule, 1 vejce, 70g strouhanky, 2dl mléka, 40g sádla, masový vývar, 1 bílek na potření nebo celé vejce, petrželka, pepř a sůl
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
6.
Plněné žampiony
žampiony, mleté maso, strouhanka, hladká mouka, cca 3 vejce, sůl, tuk na vymazání plechu, majoránka a koření na maso
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
7.
Omáčka z lišek
250–300 g lisek, 200–250 ml smetany, malý kousek slaniny, nakrájené na kostičky, 1 cibule, nakrájená na kostičky, 1/2 sklenice vína (1–1 1/4 dl), sůl, pepř, muškátový ořísek, lze vynechat, olej na opečení – ne olivový
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
8.
Žampiony s vejci
5 vajec, 250 g žampionů nebo jiných hub, lžíce másla, 2,5 dl smetany, tvrdý sýr, pepř, sůl, zelená petrželka
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
9.
Houbová nádivka
300 g čerstvých hub, 2 rohlíky, 2 vejce, 50 g rostlinného oleje, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 PL posekané čerstvé řeřichy
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
10.
Houbové biftečky
8 středních hřibů smrkových nebo dubových (prostě, „praváků“), 15 dg anglické slaniny nebo šunky, 1 větší cibule, 2 dcl bílého vína, 1 pórek, 2 dcl smetany (33%), tymián, sůl, pepř bílý, může být snítka rozmarýnu, nové koření, 2 kuličky, olej
  • 5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
11.
Plněné hřiby
12–18 hřibů, 2 stroužky česneku, 3 šalotky, 12,5 dkg šunky, 6 dkg tlustého od šunky, 2 PL strouhanky, 1 dcl bílého suchého vína, 3 PL oleje, sůl, pepř, sekaná petrželka
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
12.
Houbová pomazánka s tvarohem
houby, slanina, 1 cibule, sůl, pepř, tvaroh, 1 bílý jogurt, pažitka, tvrdý sýr
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
13.
Houby po neapolsku
800 g brambor, 400 g čerstvých hub (i žampionů), 3 dl bešamelové omáčky, 1 cibule, 50 g strouhaného sýra, hrst petrželové natě, 30 g másla, 2 lžíce oleje, olej na vymazání formy, sůl, pepř
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
14.
Masovo-houbový guláš
250 g zadního hovězího masa, 500 g směsi hřibovitých hub, 3 lžíce sádla, 1 velká cibule, sůl, drcený kmín, drcený pepř, hladká mouka
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
15.
Hlíva jako salát
250 g hlívy ústřičné, 100 g mladé cibulky, 10 g soli, 20 g cukru, 20 g oleje, 0,1 l vody, pepř, pažitka
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí

Řazení:
< Předchozí   1 3 4 5 6  

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS