ekucharka.cz > Recepty > Procházení receptů

Recepty: mořské plody

Počet receptů odpovídajících Vašemu výběru je 17
Obsahuje text:
Národní kuchyně:
vybrat
Příležitosti:
vybrat
Hlavní ingredience:
mořské plody (X)
Chod:
vybrat
Diety:
vybrat

Řazení:
< Předchozí   1  
1.
Foto Liliové puky
350 g oloupaných čerstvých nebo konzervovaných krevet, 100 g vyloupaných vlašských ořechů, 1.5 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého, 2 naťové cibulky, 1 bílek, 2 lžičky škrobové moučky, 1/2 lžíce sherry, citrónová šťáva z 1 citrónu, špetka soli, olej na smažení
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
2.
Foto Krevety v rajské omáčce
250 g oloupaných čerstvých nebo konzervovaných krevet, 4 šalotky, 4 stroužky česneku, 200 g rajčat nebo 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička soli, 5 lžic oleje na smažení
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
3.
Foto Pizza mořská
2 krabičky oček, 100 g zmrazených krevet, 200 g pórku, 300 g rajčat, 100 g eidamu, 50 g kaparů, sůl, šalvěj, dobromysl, bazalka, zelená petrželka, tuk na vymazání plechu, olej na potření těsta
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
4.
Japonská rýže s mušlemi a pórkem (Asari-gohan)
3 šálky rýže, 3 a půl šálku vody, 1 krabička konzervovaných mušlí, 1 pórek (používá se i zelená část pórku nebo zelená cibulová nať) Marináda:půl lžičky soli, 1 lžička sójové omáčky, 2 lžičky rýžového nebo bílého vína
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
5.
Smažené japonské krevety (Ebi frai)
12 celých krevet, sůl, pepř, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, olej na smažení, půl šálku majonézy, 1 vařené vejce, 1 středně velká cibule, hlávkový salát, citrón na ozdobu
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
6.
Červené krabí kuličky
200 g krabů, 60 g kvalitní slaniny, 1 žloutek, 30 g šunky, 1 polévková lžíce sherry, 60 g velmi jemně posekané cibule, špetka zázvoru, sůl, olej Směs:2 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 polévkové lžíce silného hovězího vývaru, 1 kávová lžička nasekané čerstvé pažitky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
7.
Zapékané mušle Saganaki
400 g konzervovaných nebo mražených mušlí, 400 ml rajčatové šťávy, 200 g sýru feta, 1 větší zelená paprika, 4 rajčata, petrželová nať, mletý pepř, olivový olej
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
8.
Krevetové toasty se sezamem
250 g vyloupaných syrových krevet, 30 g sádla, 1 rozšlehaný bílek, 1 lžička jemně nasekaných jarních cibulek, půl lžičky nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 lžíce rýžového vína, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžičky vody, 140 g sezamu, 6 kousků toastového chleba (bez kůrek), arašídový olej, sůl a pepř
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
9.
Krevety na sladkokyselo
20 obřích krevet bez hlav, 1 lžíce balzamikového octa, 4 lžíce rýžového vína, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce kečupu, sůl, čerstvě mletý pepř, trocha kajenského pepře, 2 červené papriky, 4 jarní cibule, 1 malá červená feferonka, 2-3 lžíce škrobové moučky, 8 lžic jemného oleje (z pšeničných klíčků), čerstvě strouhaný zázvorový kořen, 3-4 lžíce humrového vývaru
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
10.
Sépie se zeleninou (Ika to jasai no umani)
2 sépie, 1 lžička bílého vína, 2 lžičky oleje, 1 šálek vývaru, 50 g celeru, 1 okurka, půl lžičky cukru, sůl, pepř
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
11.
Americká polévka z mušlí (clam chowder)
500 g čerstvých mušlí (nebo 200 g kuchyňsky upravených mrazených), 1 cibule, 1 středně velká brambora, 1 červená paprika, 50 g slaniny, 2 lžíce oleje nebo másla, 1 l vývaru z mušlí nebo čistého rybího vývaru, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 rajčata, 100 ml smetany, 1 žloutek, trocha citrónové šťávy, kajenský pepř, 1 lžíce sekané petrželky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
12.
Ohnivé dary moře
1 malá cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička pálivé papriky, 1/4 l smetany, 100 g zelené papriky, 100 g bílé části pórku, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce chilli omáčky, 200 g vařených darů moře, trochu tabaska
  • 4.3/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.3 z 5, hodnotilo 30 lidí
13.
Krevetový salát s houbami
1 žloutek, 1/4 lžičky soli, 1 lžíce rajského protlaku, 2 kapky worčesterské omáčky, špetka Kari koření, špetka cukru, 1/8 l oleje, 1/8 l smetany, 100 g smržů nebo žampiónů, 1 lžíce másla, 150 g krabího masa, 1 chlazený cukrový meloun, salátové listy na zdobení
  • 5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 z 5, hodnotilo 3 lidí
14.
Česnekoví garnáti
1/4 šálku olivového oleje, 4 velké stroužky česneku, nadrobno posekané, 1 lžička drceného červeného pepře, 450 g středních vyloupaných garnátů, 2 lžíce čerstvé citronové šťávy, 2 lžíce suché sherry, 1 lžička sladké papriky, petrželku na ozdobení
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 23 lidí
15.
Salát z těstovin a plodů moře
400 g mražených chobotniček (nebo kalamárů či sépií), sůl, estragonový ocet, 150 g kořenové zeleniny, 2 rajčata, 2 barevné papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce kremžské hořčice, olej, tabasco, cukr, 150 g těstovin, svazeček kopru, 1 citron na ozdobení
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 42 lidí

Řazení:
< Předchozí   1  

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS