ekucharka.cz > Recepty > Procházení receptů

Recepty: španělská

Počet receptů odpovídajících Vašemu výběru je 13
Obsahuje text:
Národní kuchyně:
španělská (X)
Příležitosti:
vybrat
Hlavní ingredience:
vybrat
Chod:
vybrat
Diety:
vybrat

Řazení:
< Předchozí   1   Další >
1.
Nadívané norimberské kuře
1 kuře cca 1 kg, 1 malá červená cibule, 150 g žampiónů, 20 g másla, 200 g vnitřku vinné klobásy, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka, 1 stroužek česneku, 50 g strouhanky, slaná voda k potírání
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
2.
Kuře po španělsku
kuře, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce medu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce nasekané cibule, sůl, špetka šalvěje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 6 lidí
3.
Katalánské kuře
1 kuře, 100g másla, 200g rajčat, 1 větší cibuli, pár celých pepřů, sůl
  • 5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
4.
Treska se smetanovou omáčkou
filety zmrazené tresky, smetana ke šlehání, sůl, hladká mouka, cherry rajčátka, olej, máslo, voda, brambory, kari koření, grilovací koření, bílý pepř, koření na ryby
  • 4.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.6 z 5, hodnotilo 9 lidí
5.
Játra po Andalusku
1 balíček drůbežích jater mražených (450g), 1 menší sklenice nakl. řezů z kapie, 1 větší cibule, 1 rajský protlak, 5 dkg slaniny, 2 čili papričky, sůl, 1 lžička Podravky a pod
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 7 lidí
6.
Ryby po Španělsku
4 porce ryby (po 150 g), 3 lžíce oleje, 1 lžíce najemno nakrájené petrželky, 3 prolisované stroužky česneku, 30 g opražených mandlových lupínků, 1 lžíce najemno nakrájené, šalotky nebo jarní cibulky, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky najemno nastrouhané kůry z dobře omytého citronu, 180 ml (3/4 hrnku) rajčatového protlaku, sůl
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 17 lidí
7.
Taštičky plněné tuňákem
250 g hladké mouky, 3 lžíce mléka, 150 g másla, sůl, 2 žloutky, miska konzervovaného tuňáka, 100 g oliv (plněných), pepř a sůl, olej na smažení
  • 3.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.8 z 5, hodnotilo 21 lidí
8.
Marinované olivy
NA ČERNÉ OLIVY:450 g černých oliv ve slaném nálevu, omytých ve vodě, 3 prolisované stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička drceného červeného pepře, olivový olej NA ZELENÉ OLIVY:450 g zelených oliv ve slaném nálevu, omytých ve vodě, 4 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky sušeného oregána, kůru ze 2 menších pomerančů nebo cotronů, olivový olej
  • 4.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.5 z 5, hodnotilo 19 lidí
9.
Česnekoví garnáti
1/4 šálku olivového oleje, 4 velké stroužky česneku, nadrobno posekané, 1 lžička drceného červeného pepře, 450 g středních vyloupaných garnátů, 2 lžíce čerstvé citronové šťávy, 2 lžíce suché sherry, 1 lžička sladké papriky, petrželku na ozdobení
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 23 lidí
10.
Foto Španělský vanilkový dort
forma o průměru 26 cm, 250 g marcipánu, 150 g cukru, dřeň z 1 vanilkového lusku, špetka soli, 1 vejce, 6 žloutků, 6 bílků, 150 g mouky (nejlepší je hrubá mouka), 50 g škrobové moučky, 60 g nasekané čokolády na vaření, 200 g čokoládové polevy, 20 g nasekaných pistácií, máslo na vymazání formy
  • 4.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.5 z 5, hodnotilo 35 lidí
11.
Kořeněná kuřecí paella
1 středně velkou cibuli, 2 stroužky česneku, 1 červenou a 1 oranžovou papriku (asi 350 g), 200 g naťových cibulek, 2 lžíce olivového oleje, 4 kuřecí spodní stehna (po 125 g), sůl, bílý pepř, 250 g dlouhozrnné rýže, špetičku mletého šafránů, 1,2 l zeleninového vývaru (i z kostky), 100 g mraženého hrášku, 1 lžíci limetkové šťávy, případně petrželku a plátky limetky na ozdobení
  • 4.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.5 z 5, hodnotilo 35 lidí
12.
Foto Gaspacho
300 g rajčat, 1 cibule, 300 g salátových okurek, 100 g rajčatového protlaku, 3 papriky, 3 stroužky česneku, 1 dl olivového oleje, sůl, mletý pepř černý, chilli, kostky suchého chleba, 1/2 l masového vývaru nebo vody
  • 3.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.8 z 5, hodnotilo 57 lidí
13.
Španělské kuře
4 kuřecí prsa bez kůže a kostí, 4 lžíce oleje, 2 lžíce papriky, 1 lžička soli, 1 šálek šťávy z limetek, 1 velká cibule, nakrájejte na plátky, 1 červená paprika, nakrájejte na proužky, 1 trs petrželové nati, 1 jalapeňo paprika nebo feferonka, nakrájejte najemno
  • 4.2/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.2 z 5, hodnotilo 36 lidí

Řazení:
< Předchozí   1   Další >

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS