ekucharka.cz > Recepty > Roštěnka na zázvoru

Roštěnka na zázvoru

Ingredience :

  • 400 g nízké roštěnky
  • 4 aromatické houby nebo sušené hřiby
  • 1.5 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce bramborové škrobové moučky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sherry nebo bílého přírodního vína
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na smažení
  • 1 lžíce usekané zelené petrželky

Postup přípravy :

  1. Houby namočíme na 20 minut do vlažné vody a pak je v té vodě 25 minut vaříme. Vyjmeme, odřízneme třeně. Klobouky nakrájíme na tenké proužky. Maso nakrájíme na proužky. Zázvor oloupáme a usekáme. Cibuli a česnek také oloupáme a nadrobno usekáme. Z medu, poloviny sójové omáčky a vína nebo sherry umícháme s bramborovou moučkou marinádu. Nalejeme ji na maso. Promícháme a 15 minut marinujeme.
  2. Na vroucím oleji usmažíme do růžova česnek a cibuli, přidáme maso, zázvor a hřiby. 2 minuty smažíme na prudším ohni za stálého míchání. Dolejeme zbylé víno a sójovou omáčku. Osolíme, opepříme. Ponecháme ještě 2 až 3 minuty na pánvi, aby omáčka zhoustla. Vložíme na misku, posypeme zelenou petrželkou a ihned podáváme.
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS