ekucharka.cz > Recepty > Roštěnky se zeleninou II.

Roštěnky se zeleninou II.

Ingredience (na 5 porcí):

  • 5 roštěnek
  • 125 g másla
  • 1/2 l smetany
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1.25 dl bílého vína
  • 20 kaparů
  • 5 mrkví
  • 1 celer
  • 3 cibule
  • 2 petržele
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy :

  1. Posolené roštěnky nejprve prudce opečeme na polovině másla a pak zalité vínem dusíme do měkka, asi dvě hodiny.
  2. Mezitím nakrájíme zeleninu na jemné nudličky a dusíme na druhé půlce másla, na mírném ohni, do měkka. Osolíme.
  3. Hotové maso vyjmeme a do šťávy přidáme nasekané kapary, pepř a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku. Roštěnky rozložíme na teplou mísu, na každý plátek masa dáme kupičku zeleniny a maso polijeme omáčkou. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku, stejně jako zbylou zeleninu, aby si mohl každý podle chuti přidat.
  4. Příloha: nočky nebo rýže
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS