ekucharka.cz > Recepty > Rybí frikasé s rýží

Rybí frikasé s rýží

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 citron
  • 500 g filé
  • sůl
  • 1 1/2 lžíce másla
  • mouka
  • 250 ml slepičího vývaru
  • 1 bal. mražené zeleninové směsi
  • sůl
  • pepř
  • 250 g rýže
  • svazek petrželky
  • 2 lžíce zakysané smetany

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Citron rozpůlíme. Polovinu nakrájíme na plátky, z druhé poloviny vymačkáme šťávu.
  2. Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na dvoucentimetrové hranolky, pokapeme citronem a posolíme. Troubu předehřejeme na 175 °C.
  3. Rozpustíme 1 lžíci másla, osmahneme na něm mouku a přilijeme slepičí vývar. Směs zeleniny v něm prohřejeme, osolíme a opepříme. Zapékací formu vymastíme 1/2 lžíce másla a vložíme filé a michanou zeleninu. Zapékáme asi 15 min.
  4. Připravíme rýži podle návodu na obalu. Hrubě posekáme petrželku. Rybí filé upravíme na talíře. Obložíme citronovými plátky, proužky citronové kůry, pertželkou a troškou zakysané smetany. Přidáme rýži a ihned podáváme.
  5. Tip: Místo slepičího vývaru a zeleniny můžeme použít Uncle Bens Fix Frikassee.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS