ekucharka.cz > Recepty > Rybí řízečky s kapustou

Rybí řízečky s kapustou

Ingredience (na 2 porce):

  • 300 g kadeřavé kapusty
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 125 g smetany
  • 200 ml rybího základu
  • 400 g rybího filé
  • 1 citrón
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky

Na rybí základ:

  • cibule
  • polévková zelenina
  • 500g rybích zbytků
  • 1/4l bílého vína
  • voda

Postup přípravy :

  1. Z kapusty odstraníme povadlé listy, rozčtvrtíme ji a vyřízneme tvrdý košťál. Nakrájíme ji na jemné proužky. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli osmahneme. Vložíme kapustu a krátce ji podusíme. Přidáme smetanu a rybí základ (viz bod 5), sůl a pepř a 8 minut vaříme.
  2. Rybí filé opláchneme studenou vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na půlcentimetrové proužky. Potřeme je citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme sezamovými semínky.
  3. Na pánvi na rozpáleném oleji rybí řezy krátce z obou stran osmahneme. Ochutíme je sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou s kapustou.
  4. Příloha: rýže nebo bramborové placičky
  5. Rybí základ: Oloupanou nahrubo nasekanou cibuli a nahrubo nasekanou směs polévkové zeleniny podusíme v hrnci na dvou lžících másla. Přidáme 500 g rybích zbytků, například hlavy nebo páteře, okořeníme lžičkou celého pepře a špetkou soli. Přidáme čtvrt litru bílého vína a tři čtvrtě litru vody, asi 30 minut necháme vařit v nezakrytém hrnci, až se zhruba 2/3 objemu vyvaří. ropasírujeme přes jemné sítko nebo plátno. Základ, který ihned nepotřebujeme, můžeme mrazit.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS