ekucharka.cz > Recepty > Ryzce na kyselo

Ryzce na kyselo

Ingredience (na 4 porce):

  • pravé ryzce (zkoušel jse i mladé pýchavky a výborné)
  • sůl
  • 8% ocet
  • nové koření
  • bobkový list
  • hořčičné semínko

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (40 min):

  1. Do nádoby dáme vařit očištěné a nakrájené houby asi 2cm kousky v silně přesolené vodě (na jeden litr 4-5 polévkových lžic). Po 10 minutách vaření houby slijeme a propláchneme tekoucí vodou (používám studenou). Po propláchnutí proces ještě jednou přesně opakujeme. Při třetím opakování procesu změníme pouze čas na 5 minut vaření.
  2. Potom houby slijeme propláchneme a naplníme připravené sklenice se šroubovacím víčkem (velmi se hodí od dětských přesnídávek). Potom svaříme 8 dílů octa, 1 díl vody, nové koření, bobkový list a hořčičné semínko asi 5 minut, tímto lákem zalijeme připravené houby pevně uzavřeme a uložíme v temnu a chladu. Po 14 dnech jsou již dobře proleželé.
  3. Dobře uskladněné vydrží velmi dlouho a daší výhoda nevytváří se šlem, nevzhledné usazeniny a lák je po celou dobu průzračný.
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 10 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS