Zde se nacházíte: ekucharka.cz > Recepty > Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Ingredience (na 4 porce):

600 g hovězí svíčkové, 50 g uzené slaniny, sůl, černý pepř, 40 g tuku, 1 cibule, 8 dkg mrkve, 5 dkg petržele, 5 dkg celeru, masový vývar, bobkový list, 2 kuličky nového koření, 40 g hladké mouky, 2 1/2 dl kysané smetany, cukr, citrónová šťáva

Postup přípravy:

  1. Odleželou svíčkovou odblaníme, přišpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla.
  2. Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očistěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem.
  3. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhráté troubě doměkka.
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut.
  5. Připravenou omáčku protřeme se zeleninou přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru.
  6. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.
příprava: 1 hod 30 min
Autorem receptu je tomas

Pro oznámkování receptu je třeba se přihlásit.



Průměr: 2 (oznámkováno 561x)

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2014 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS | Přidej na Seznam | Přidej na Google