ekucharka.cz > Recepty > Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Ingredience (na 4 porce):

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 50 g uzené slaniny
  • sůl
  • černý pepř
  • 40 g tuku
  • 1 cibule
  • 8 dkg mrkve
  • 5 dkg petržele
  • 5 dkg celeru
  • masový vývar
  • bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 40 g hladké mouky
  • 2 1/2 dl kysané smetany
  • cukr
  • citrónová šťáva

Postup přípravy (1 hod 30 min):

  1. Odleželou svíčkovou odblaníme, přišpikujeme proužky uzené slaniny, osolíme, opepříme a osmahneme v rozpáleném tuku ze všech stran a odložíme do tepla.
  2. Na témže tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očistěnou a nakrájenou zeleninu, osmahneme a podlijeme masovým vývarem.
  3. Potom přidáme osmahnuté maso, bobkový list a celé nové koření, přikryjeme a dusíme ve vyhráté troubě doměkka.
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a povaříme ještě asi 20 minut.
  5. Připravenou omáčku protřeme se zeleninou přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osladíme a okyselíme citrónovou šťávou. Pro lepší barvu můžeme přidat zkaramelizovanou lžičku cukru.
  6. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s houskovým knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.
4 z 5, hodnotilo 561 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2014 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS