ekucharka.cz > Recepty > Uzené maso v zelí

Uzené maso v zelí

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg uzené krkovičky
  • 1 kg hlávkového zelí
  • 2 větší cibule
  • sklenka bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2–3 lžíce sádla
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce octa
  • sůl
  • kmín
  • špetka sladké papriky

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Uzené maso zalijeme vodou a 5 minut povaříme. Pak vodu slijeme, maso zalijeme čistou vodou a vaříme nejlépe v tlakovém hrnci, asi 40 minut. Měkké maso vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Než se maso uvaří, nakrájíme zelí na nudličky.
  2. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, vsypeme nadrobno nasekanou cibuli a osmahneme ji. Přidáme zelí, zalijeme ho vodou, osolíme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Občas promícháme a podle potřeby přidáme vodu. Ke konci dušení zahustíme zelí moukou rozmíchanou v trošce studené vody.
  3. Povaříme, přidáme víno, cukr, ocet a špetku papriky, dobře promícháme, přidáme připravené horké maso a krátce zapečeme v troubě.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS