ekucharka.cz > Recepty > Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Vepřová pečeně s omáčkou Robert

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kg vepřové kýty
  • 30 g másla
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 cibule
  • sůl
  • 1/2 l bílého vína

Omáčka Robert:

  • 1/4 l vývaru
  • tymián
  • bobkový list
  • 3 hřebíčky
  • 1 rovná lžíce hladké mouky
  • 10 g másla
  • 2 lžíce hořčice
  • mletý pepř

Postup přípravy :

  1. Celý kus masa opečeme na oleji ze všech stran, potom k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou necháme zrůžovět a vše podlijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme bobkový list, pepř, tymián, sůl a necháme asi hodinu mírně dusit. Kdyby se voda vyvařovala příliš rychle, přilejeme další. Když je maso měkké, smícháme máslo s moukou a zavaříme je do šťávy. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě hořčici.
  2. Recept na omáčku Robert je vpravdě pohádkový. Už v sedmnáctém století se o omáčce "sauce Robert" zmiňuje Charles Perrault, autor mnoha francouzských pohádek.
  3. Příloha: bílá veka a vařený květák
5 z 5, hodnotilo 1 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS