ekucharka.cz > Recepty > Zapékané medailónky

Zapékané medailónky

Ingredience :

  • 500 g vepřové kýty
  • 250 g žampiónů
  • 2 lžičky rajského protlaku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 40 g másla
  • 1.25 dl smetany
  • sůl

Omáčka Mornay:

  • 3 žloutky
  • 80 g másla
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • 100 g ementálu
  • 1/2 citrónu
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 l mléka
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy :

  1. Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.
  2. Připravíme si omáčku Mornay. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, worchester, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu.
  3. Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky Mornay, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.
  4. Příloha: vařené brambory sypané zelenou petrželkou
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS