ekucharka.cz > Recepty > Závitky z platýse s rajčaty

Závitky z platýse s rajčaty

Ingredience (na 2 porce):

  • 250 g čerstvého nebo mraženého filé z platýse
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • bílý pepř
  • zelená petrželka
  • hrst řeřichy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička hladké mouky na obalení
  • 1 žloutek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 350 g rajčat
  • 3 lžíce šlehačky

Postup přípravy :

  1. Filé z platýse opláchneme pod studenou vodou a osušíme zabalením do utěrky a lehkým poklepáváním, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
  2. Petrželovou nať omyjeme, najemno nasekáme a nasypeme do misky. Řeřichu také opláchneme a polovinu nastříháme do misky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k bylinkám. Vmícháme mouku a žloutek, osolíme a opepříme.
  3. Rybí filé položíme na pracovní podložku a potřeme bylinkovou směsí. Filé stočíme do ruličky, položíme na talíř a necháme 15 minut uležet v chladnu.
  4. Oloupeme cibuli a jemně ji nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli podusíme. Vřelou vodou spaříme rajčata, oloupeme je, nakrájíme a odstraníme jádra. Dužinu pokrájíme najemno a přidáme do pánve. Vmícháme smetanu, necháme 10 minut vařit, osolíme a opepříme.
  5. Rybí závitky položíme na rozvařená rajčata a necháme 10 minut pod pokličkou dusit. Na talíři je ozdobíme rajčaty a zbytkem řeřichy.
  6. Příloha: rýže nebo brambory
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS