ekucharka.cz > Recepty > Zeleninové lazaně

Zeleninové lazaně

Ingredience (na 4 porce):

  • 750 g cuket
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • 1/2 svazku petrželové nati
  • 1/2 svazku bazalky
  • 2 velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka oregána
  • 3 cibule
  • 60 g mouky
  • 375 ml mléka
  • pepř
  • muškát
  • 150 g lazaní
  • 100 g parmezánu
  • tuk na vymazání
  • 1 lžíce másla

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 10 min):

  1. Cukety omyjeme a se slupkou je nakrájíme na silnější kolečka. Opečeme je na 2 lžících oleje, osolíme a posypeme jemně nasekanými bylinkami.
  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme a utřeme česnek. Smísíme jej s rajčaty a ochutíme oreganem.
  3. Oloupeme a drobně nasekáme cibulky. Osmahneme je na oleji, poprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a stejným dílem vody. Zamícháme, aby nevznikly žmolky, a bešamel vaříme ještě 10 minut. Osolíme, opepříme a ochutíme jej muškátem.
  4. Troubu rozpálíme na 200 °C. Pekáček vymastíme a vyrovnáváme do něj střídavě lazaně, cukety a rajčata, přičemž těstoviny přelijeme vždy trochou bešamelu. Povrch nakonec posypeme jemně nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Pečeme 20 minut překryté alobalem a 20 minut otevřené dopečeme dozlatova.
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 29 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS