Vaření

Nepostradatelným kusem nádobí je pánev. Jak vybrat tu pravou?

Pánev je jedním ze základních kusů nádobí. Na trhu existuje celá řada druhů pánví, které se liší tvarem i účelem použití. Ukážeme vám, jak se v nabídce pánví orientovat a na co se zaměřit, pokud vybíráte novou pánev do kuchyně.

Jednoduché recepty s avokádem, které zvládne každý

Má atraktivní exotický vzhled, příjemnou oříškovou chuť, a navíc je velice zdravé. Pokud jste avokádo ještě nezkusili, rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Inspirujte se jednoduchými recepty, jak toto zelené ovoce v kuchyni zpracovat.

30.1.2024

Matcha: Zelené zdraví ve sklenici, ale i v buchtě či zmrzlině

Ze zeleného čaje matcha můžete vytvořit lahodný teplý či studený nápoj. Jemný zelený prášek se ale skvěle uplatí i v celé řadě receptů. Navíc má spoustu zdravotních benefitů, ženy ochrání před osteoporózou a u mužů zlepší plodnost.

24.1.2024

Za velkou louží umí mlsat. Vyhlášené americké dezerty

Hamburgery, hot dogy, hranolky a grilované klobásky. Tak si mnozí představují jídelníček v zemi neomezených možností. Možná vás překvapí, že americká kuchyně se pyšní skvělými dezerty, kterými se můžeme inspirovat. Jsou jednoduché na přípravu a okouzlí svěží chutí.

Jak připravit batáty? Žádná věda v tom není!

Batáty neboli sladké brambory jsou oblíbenou zeleninou zdravé kuchyně. Pyšní se vysokým obsahem vlákniny, vitamínu A, C a dalších cenných látek. Navíc mají lahodnou chuť a připravit z nich pochoutku není vůbec složité.

18.1.2024