Těstovinový salát s rajčaty a ančovičkami

Těstovinový salát s rajčaty a ančovičkami je ideální pro letní i zimní čas. Příprava je velmi rychlá. K přípravě salátu budete potřebovat hmoždíř pro rozmačkání ančoviček, česneku a dalších ingrediencí. Díky připravené zálivce z ančoviček, česneku a citronu je jeho chuť rozmanitá a netradiční. Přejeme dobrou chuť.

Reklama

Ingredience

Na zálivku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si nejprve ančovičky, které na chvilku naložíme do mléka. Díky tomu se oddělí olej od ančoviček. Nechte je v mléce a začněte s dalšími kroky.
2.
Do kastrolu si připravíme vodu a dáme si vařit těstoviny.
3.
Do hmoždíře si připravíte stroužek česneku, nastrouháme ½ lžičky citronové kůry z připraveného citronu a poté ho vymačkáme celý do hmoždíře.
4.
Vyjmeme ančovičky z mléka a vložíme je také do hmoždíře.
5.
Přidáme 1 lístek bazalky nakrájené na drobno, ½ lžičky pepře a ½ lžičky soli nebo dle chuti.
6.
Vše v hmoždíři pořádně rozmačkáme až do téměř hladké hmoty.
7.
Jakmile je vše připraveno, přidáme do zálivky ještě 4 lžíce olivového oleje a vše promícháme.
8.
Nakonec si nakrájíme na malé kousky rajčata, mozzarellu a zbylé lístky bazalky.
9.
Vyndáme těstoviny a necháme je vychladnout.
10.
Jakmile jsou těstoviny vychlazené, přidáme do nich dle chuti sůl, pepř a olivový olej cca 1 lžíce a dále rajčata, mozzarellu a připravenou zálivku.
11.
Vše promícháme a salát je hotový.

Od: Marie, 13.12.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
624.81 kcal
Protein
27.94 g
Sacharidy
z toho cukr
75.66 g
5.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.17 g
7.26 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama