Špagety Amatriciana

Kousek Itálie u vás doma! Špagety Amatriciana jsou klasické italské jídlo plné chuti a aroma, které pochází z regionu Lazio. Tato jednoduchá, ale lahodná pasta je oblíbená po celém světě a vyniká svým bohatým a pikantním charakterem. Základem této receptury jsou kvalitní suroviny, které se dokonale doplňují a tvoří harmonickou kombinaci chutí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Slaninu si nakrájíme šikmo na 5mm proužky a opékáme je v kastrolu zhruba 15 minut při středním stupni dokřupava. Vyjmeme ji děrovanou lžící a necháme na papírové utěrce okapat.
2.
Mezitím oloupeme mrkev, cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno. Do prázdného hrnce s vypečeným tukem dáme máslo, mrkev a cibuli, zlehka osolíme a za stálého míchání restujeme zhruba 6 minut doměkka.
3.
Přisypeme polovinu česneku, rozmarýn a šalvěj a opékáme ještě 2 minuty. Jakmile se bylinky rozvoní, zalijeme základ vínem a vaříme ho zhruba 5 minut, dokud se neodpaří.
4.
Rajčata rozkrájíme v konzervě na menší kousky, přilijeme k zelenině a vařečkou je podrtíme nahrubo. Ztlumíme teplotu, hrnec napůl přiklopíme a vaříme omáčku za občasného míchání zhruba 2 hodiny, až zhoustne.
5.
Ve velkém hrnci uvaříme dostatek osolené vody, vsypeme do ní těstoviny a vaříme je dle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
6.
Mezitím vyjmeme z omáčky rozmarýn a šalvěj a rozmixujeme ji dohladka (přelijeme ji do mixéru nebo použijeme ponorný mixér). Přimícháme ¾ opečené slaniny, zbylý česnek, olej, pepř a chilli vločky.
7.
Uvařené těstoviny slijeme, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 13.6.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
2 hod 30 min vaření
3 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 51 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,271.23 kcal
Protein
22.84 g
Sacharidy
z toho cukr
102.37 g
12.08 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
86.68 g
30.47 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama