Bramboráky

Bramboráky – lahodné, rozhodně ne dietní, placky z brambor plné chuti. :-) Tato oblíbená česká specialita nabízí jednoduchou přípravu i výraznou chuť. Jsou ideální jako hlavní jídlo nebo svačina.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oloupeme, nastrouháme na nahrubo a vymačkáme, abychom je zbavili přebytečné vody a škrobu.
2.
Přidáme k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a mléko. Důkladně promícháme, aby nám vzniklo husté těsto.
3.
Na pánvi rozpustíme sádlo, abychom měli alespoň 1 cm vrstvu roztopeného sádla. Naběračkou vléváme do pánve bramborákové těsto a roztíráme jej ke krajům. Bramboráky smažíme po obou stranách dozlatova. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
4.
Přebytečný tuk necháváme odsát na papírových ubrouscích.
5.
Bramboráky chutnají skvěle samotné, ale stejně tak plněné masovou směsí. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 30.8.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 6 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
320.03 kcal
Protein
11.77 g
Sacharidy
z toho cukr
53.05 g
3.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
4.80 g
1.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama