Tikka masala

Tikka Masala je populární indické jídlo s kuřecím nebo jiným masem, vařeným v krémové omáčce na bázi rajčat a koření.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V míse smícháme kuřecí kousky s mletým kmínem, koriandrem, garam masalou, kurkumou, mletou paprikou a trochou soli. Necháme maso marinovat alespoň 30 minut nebo ideálně přes noc v lednici.
2.
V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
3.
Přidáme nastrouhaný zázvor a nasekaný česnek a vaříme ještě asi minutu, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
4.
Přidáme nakrájenou papriku a pokračujeme v pečení dalších 2-3 minuty, dokud paprika nezměkne.
5.
Přidáme marinované kuřecí kousky a vaříme, dokud nejsou z každé strany zezlátlé.
6.
Přidáme rajčatové pyré nebo loupaná rajčata a necháme vše vařit asi 5 minut.
7.
Poté přilijeme smetanu na vaření nebo kokosové mléko a necháme omáčku vařit na středním plameni dalších 5-7 minut, dokud se omáčka zahustí a kuře je kompletně uvařené.
8.
Přidáme sůl a pepř podle chuti a dostaneme omáčku na požadovanou konzistenci.
9.
Tikka Masala podáváme s rýží nebo indickým chlebem. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 25.7.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
331.80 kcal
Protein
31.76 g
Sacharidy
z toho cukr
11.18 g
8.50 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.55 g
5.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama