Tatarský biftek

Tatarák je jedním z těch pokrmů, které podtrhují jednoduchost a čistotu chutí surovin. Tato klasická pochoutka, pocházející z francouzské kuchyně, se stala oblíbenou po celém světě. Jeho základem je čerstvé mleté maso, typicky hovězí (nebo rybí), obohacené aromatickými bylinkami, kořením a dalšími ingrediencemi. To vše se mísí s jemnými omáčkami a dochucovadly, vytvářejícími jedinečný a osvěžující zážitek pro chuťové pohárky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Krajíce chleba opečeme nasucho na pánvi z obou stran, případně můžeme opéct toustový chléb v topinkovači.
2.
Maso promícháme s nasekanými kapary, kečupem, hořčicí a žloutky.
3.
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a vmícháme k masu. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
4.
Česnek oloupeme a potřeme jím opečený chléb a navrch dáme tatarák. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.11.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
422.34 kcal
Protein
40.20 g
Sacharidy
z toho cukr
29.84 g
4.62 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.84 g
5.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama